Što je tarot – tarot za ljubav, posao, financije i konkretna pitanja

Tarot je vrlo stara vještina povezivanja i tumačenja karata, sredstvo koje otkriva našu osobnu energiju, energiju oko nas i potencijal za određene događaje. Tarot prepoznaje energiju događaja i energiju koja nas okružuje. Koristi se za savjete i za proricanje, no to nije proricanje u klasičnom smislu. Tarot nikada ne utječe na našu slobodnu volju niti ju isključuje.

On otkriva energiju koja je vezana za neki događaj ili energiju od koje se neki odnos sastoji. Time nam pomaže da sami prepoznamo potencijal i šanse nekog odnosa ili situacije u budućnosti. A mi i i dalje imamo slobodnu volju da utječemo na našu budućnost i ono što će nam se događati.

Ništa što nam karte pokažu nije neizmjenjivo i tarot ne prikazuje konačne situacije. On nam daje savjet u kojem pravcu treba ići, kako izbjeći određene probleme i greške, te općenito kao unaprijediti vlastiti život.

Neki ljudi strahuju od toga što će njihove karte otkriti, no razloga za strah zapravo nema jer tarot je vodič za rješavanje problema, izazova, nedoumica i različitih situacija koje su prisutne u našem životu.

Što je tarot, kako tarot funkcionira i kako vam može pomoći ?

Tarot karte otkrivaju  naše energetsko stanje i naše šanse u određenom trenutku, ali s druge strane postoje naše odluke i postupci kojima utječemo na tijek svog života.

Ono što je zapravo presudno i najvažnije su naše energetsko stanje i naši postupci.
Karte pokazuju vjerojatnost za neki događaj s energetskog aspekta (upoznavanje nekog novog ili ulazak nove ljubavi u život, nalaženje novog posla i sl.). Ta vjerojatnost ovisiti će i o našem energetskom stanju i potencijalu. Taj potencijal se se vremenom može i promijeniti.

Karte zapravo pokazuju naše šanse uzimajući u obzir i koliko smo mi sami u tom trenutku u stanju kreirati neki ishod.

Vrlo malo toga što je sudbinski određeno i mi dobrim dijelom ipak kreiramo stvari u našem životu.
Kako se mijenjamo mi i naša energija, tako se mijenja i stvarnost oko nas, a time se mijenjaju i naše šanse u životu.
Upravo zato karte nije moguće otvarati za čitav život i vidjeti nečiji život do samog kraja.

Tarot karte

Tarot karte se u Europi pojavljuju krajem 14. stoljeća i prvotno su korištene za igru. U nekim zemljama još uvijek se koriste kao igrače karte. Jedan set tarot karata se sastoji od 78. tarot karata. One pomoću brojnih simbola predstavljaju određene arhetipove, psihička stanja, životne situacije, tipove osobnosti i pravce kretanja energije koje utječu na naš život. Tarot karte prikazuju osjećaje, pojave, ideje, probleme i energije koji sačinjavaju ljudski život i koje su dio životnog iskustva svakog čovjeka. Tarot karte sadrže mnoštvo simbola koji predstavljaju jezik nesvjesnog.

Set tarot karata se sastoji od 78. karata koje dijelimo na Veliku arkanu koja se sastoji od 22. tarot karte i Malu arkanu koja se sastoji od 56. tarot karata.

Velika arkana

Tarot karte Velike arkane pomoću simbola otkrivaju tipove osobnosti, nas same, ali i ljude koji nas okružuju. Svaka od tih tarot karata prikazuje određeno ljudsko iskustvo, tip osobnosti, energetski naboj, te fazu emotivnog i duhovnog razvoja. Velika arkana se često smatra najvažnijim dijelom tarota, no ona tek u odnosu i kombinaciji sa kartama Male arkane daje potpuni uvid, bogatstvo značenja i kvalitetne odgovore na naša pitanja. Zbog toga ju je potrebno koristiti u kombinaciji sa malom arkanom. Najbolje i napotpunije rezultate ćemo dobiti ako pametno i vješto koristimo svih 78. karata.

Mala arkana

Karte Male arkane predstavljaju ljude, pojave, životne situacije te ih dijelimo u 4. podgrupe – štapovi, mačevi, pehari i novčići.

Ono što ćemo prvo primjetiti kada pogledamo set tarot karata, bez obzira da li se radi o Rider Waite špilu koji je najpopularniji ili o nekom od stotine različitih špilova koji danas postoje, je bogatstvo simbola. Upravo to bogatstvo simbola je ono što obogaćuje osnovno značenje svake karte. Svaki, pa i najmanji simbol na kartama, ima svoje značenje. Tek povezivanjem svakog simbola na kartama možemo doći do potpunog značenja neke karte.

Kratka pitanja – da ili ne pitanja u tarotu

Iako postoje otvaranja sa samo jednom kartom (obično se koriste za odgovor na jedno jednostavno pitanje ili kao dnevna smjernica) karte će nam najviše dati upravo u postavama sa deset i više karata i tek tada do izražaja dolazi prava složenost, snaga i moć tarota.

Možemo reći da je prava snaga i vrijednost tarota u tumačenju i povezivanju karata koje su se otvorile.
Da bi povezali karte koje su se otvorile potrebno je dosta iskustva, ali rekla bih da je najpotrebnija otvorenost uma i životno iskustvo. Ono što razlikuje dobrog tarot majstora je po mom mišljenju upravo otvorenost jer osoba koja je ograničena u tumačenju neće na kraju dobro iskoristiti sav potencijal karata. Tada ni krajnji rezultat neće biti baš dobar i vjerojatno nećete dobiti odgovore koje trebate.

Postave tarot karata

Postave koje se koriste u tarotu su također vrlo važan dio procesa. Danas postoje na stotine različitih postava tarota, a svaki iskusni tarot majstor je tijekom godina razvio i svoje posebne postave. Tako sam i ja razvila svoju posebnu postavu za ljubav, za podudarnost osoba u nekom odnosu i posebnu postavu za otkrivanje uroka.

Poticaj za nove postave obično dolazi upravo iz svakodnevnog rada s klijentima, pa je tako bilo i u mom slučaju. Potreba za ovim specifičnim postavama nametnula se sama kroz moj svakodnevni rad.
Odabir dobre postave tarot karata je vrlo važan dio procesa rada s tarot kartama.

Što je tarot – kako tarot zapravo funkcionira ?

Tarot funkcionira pomoću energije.

Naš vanjski svijet i stvari koje nam se događaju su slika i odraz našeg unutrašnjeg svijeta, a tarot je sredstvo koje nam pomaže da podsvjesne stvari dovedemo na površinu.

Možemo reći da su odgovori na naša pitanja već u nama samo nam je potrebna pomoć da do njih dođemo. Tarot je tu da nam pomogne ako smo dovoljno otvoreni za ono što nam može ponuditi.

On nam također otkriva i vanjske energije koje su oko nas i sve ono na što imamo manje utjecaja. To su drugi ljudi, njihove energije i ponašanja, ali i energije vanjskih događaja na koje nemamo utjecaj.

Tarot ne prikazuje konačne situacije i ne određuje našu sudbinu već nas ohrabruje i daje nam slobodu da sami donesemo odluke o našem životu.

On prikazuje mogućnosti koje stoje pred nama i on definitivno otkriva koji su najvjerojatniji ishodi vaše situacije ili problema. No i dalje postoji vaša slobodna volja i mogućnost utjecaja na vaš život. Vaš konkretan potez učinjen danas itekako će utjecati na vašu budućnost. Drugim riječima, vi i dalje stvarate svoju budućnost.

Pitanja za tarot karte

Upravo zbog toga su pitanja poput ” Da li ću se udati i imati djecu ?” potpuno pogrešna jer sa takvim pitanjem vi polazite od stajališta da je sve u životu unaprijed određeno i nepromjenjivo.  I da će vam se djeca i brak ili dogoditi ili neće. Pogrešno je i pitanje da li ćete ostati na sadašnjem poslu do mirovine ili završiti fakultet i sl.

Naime, to ovisi i o vašem ponašanju, potezima koje radite svaki dan i općenito o vašem djelovanju.
Zbog toga je takav način razmišljanja pogrešan i može vam u životu može donijeti puno nesreće i nezadovoljstva. Zbog takvog ćete vjerovanja samo čekati da se nešto dogodi i pristati na sve što vam život servira. Takvim vjerovanjem i načinom razmišljanja kao da poručujete da pristajete na sve. I na bilo kojeg partnera koji naiđe i na bilo kakav brak i na bilo koji posao…

Kao i na opciju da se nešto dogodi ili ne. A da li će se nešto dogoditi ovisi i o nama.

To je nešto na što uvijek upozorim klijente koji mi se prvi put jave jer moraju znati što od tarota mogu dobiti, a što ne.
Mislim da svatko sebi mora priznati da mi itekako odlučujemo o svom životu. Time započinje naša osobna odgovornost i mogućnost da mijenjamo svoj život na bolje.

Tarot vam neće pokazati situaciju do kraja vašeg života jer ona ovisi i o vama i o tome što radite.

Kada tražite savjet tarot karata svakako je dobro biti otvoren.

Zloupotreba tarota i za što tarot ne treba koristiti

Tarot se, kao i sve na ovom svijetu, može i zloupotrijebiti. Neki od najčešćih načina zloupotrebe tarot karata i njihove energije su prečesto otvaranje i traženje točno određenog odgovora koji ste zamislili ili priželjkujete. Nema puno smisla u tome da beskonačno zovete tarot linije ili pitate više tarot majstora uvijek isto pitanje u nadi da ćete naići na onoga koji priča ono što vi želite čuti.

Zapitajte se da li želite istinu ili želite čuti bajke koje se neće ostvariti.

U zloupotrebu karata spada i  “testiranje” tarot karata sa pitanjima na koja pouzdano znamo odgovor.

Energija kojom pristupamo kartama vratiti će nam se natrag, karte nema smisla testirati. Puno je bolje biti otvoren  i iskren – tako ćemo dobiti najbolje rezultate.

U svom radu susretala sam se sa svime. Sve to utječe na karte i njihovu sposobnost za prikazivanje istine i zapravo dovodi do toga da karte više nisu u mogućnosti pokazati pravo stanje.

Kada ih zloupotrijebimo zapravo sami sebi štetimo jer si smanujemo šanse za dobivanje kvalitetnih i točnih odgovora. Dolazi do situacije da nam karte više ne mogu pokazati situaciju istinito i točno i da nam uopće ne mogu pomoći.

Tarot i istina

Uvijek postoji dio klijenata koji nisu u stanju prihvatiti istinu, suočiti se sa nekim svojim problemom ili preuzeti odgovornost za svoje ponašanje i svoj život, pa zovu tarot majstore dok ne čuju odgovor koji žele čuti. A mogu naići i na nepoštene tarot majstore koji će im upravo takve odgovore dati i koji će ih održavati u zabludi i tako im zapravo činiti zlo.

Kada nismo spremni i dovoljno zreli da prihvatimo svoj život, priznamo sebi istinu i da preuzmemo odgovornost ne možemo napredovati i neće nam pomoći ni desetak tarot mastora koje nazivamo redovito. Zbog toga bih rekla da tarot nije za svakoga i ne bi ga trebao svatko koristiti.

Tko sam ja i kako funkcionira moj tarot centar ?

Na moju stranicu danas niste stigli slučajno, jer slučajnosti u životu ne postoje. Sve se događa s razlogom.

Ja sam Lena, iskusna tarot majstorica sa više od 20. godina iskustva.

Što moji klijenti misle o radu sa mnom možete pročitati pod ISKUSTVA MOJIH KLIJENATA

Tarot centar – ponuda

LJUBAVNI TAROT– posebna analiza podudarnosti dvije osobe, saznajte što vas čeka – početak veze, napredak ili prekid, nova osoba, brak…

OTKRIVANJE I UKLANJANJE UROKA-  uroci i zaštita – imate li urok, tko ga je bacio i kako ga ukloniti ? Uroci, kletve i magija…posebna analiza za otkrivanje uroka – 13,27 € ili 100 kn.

TALISMANI I AMAJLIJE – talismani za financije, ljubav, posao, konkretne ciljeve i zaštitu od uroka

TAROT ZA POSAO  – da li vas čeka promjena posla, novi posao, nove prilike ili samostalan posao ?

TAROT ZA NOVAC I FINANCIJE – da li Vas čekaju iznenadni dobitci, financijski problemi ili napredak, promjene na bolje ili gore ?

KONKRETNA PITANJA I ODGOVORI – kako će se razviti neka situacija, riješiti vaš problem, ishod parnice, sudbina odnosa, braka…što vas najviše zanima ?

NAKIT I KRISTALI – kristali za ljubav i privlačenje novih prilika, zaštitu od uroka i negativne energije, posao, novac i privlačenje obilja…

ANALIZA SNA – što vaš san  znači i najavljuje ? Dobro ili loše, napredak ili probleme ?

Pogledajte cijelu ponudu nakita od KRISTALA ZA LJUBAV, ZA POZITIVNU ENERGIJU , KRISTALA PROTIV NEGATIVNE ENERGIJE, za PRIVLAČENJE SREĆE, za NOVAC I FINANCIJE, OGRLICE S KRISTALIMA, te TALISMANE za financije, ljubav, posao, konkretne ciljeve i zaštitu od uroka.

Imate pitanja ?

Bez odgovora na važna pitanja koja vas muče teško je napredovati. Puno je lakše ako znate na čemu ste u nekom ljubavnom odnosu, što vas čeka u poslu ili na području financija, da li imate šanse za promjenu posla ili samostalni posao, kada je dobro vrijeme za neki konkretan korak ili kako stvari stoje u nekom prijateljskom ili obiteljskom odnosu.

Vjerojatno želite pozitivan pomak u svojem životu, zar ne ? Želite riješiti probleme koje imate i želite napredovati, a tarot karte i dobar i iskreni tarot majstor vam mogu u tome pomoći.

Znam da ste spremni za konkretne odgovore ili analizu nekog problema u vašem životu i prvi korak prema napretku. Javite mi se !

U mom tarot centru tarot analize se rade po područjima života jer se najbolji rezultati i najtočniji odgovori dobivaju kada se energija usmjeri na konkretno područje.

Javite mi se direktno na  tarothos@gmail.com ili putem KONTAKT OBRASCA i dobiti ćete sve odgovore koji vas zanimaju.

Tarot centar – kako ćete primiti svoju analizu ?

Analize se šalju mailom.

Procedura je takva da mi Vi napišete koje područje ili pitanje vas zanima i konkretna pitanja koja imate. Ja ću vam tada javiti cijenu i koji je prvi slobodan termin.

Generalno, cijena analize jednog područja života sa nekoliko konkretnih pitanja je 13,27 € ili 100 kn. Cijena ovisi i o tome koliko toga vas zanima.

Cijena analize jednog ljubavnog odnosa, podudarnosti partnera i budućnosti odnosa je 13,27 € ili 100 kn.
Kada se uzmu dvije analize za 26,54 € ili 200 kn treća i četvrta se plaćaju svaka po 6,63 € ili 50 kn.
Prikazane cijene su preračunate po fiksnom tečaju konverzije od 1 EUR = 7,53450 HRK

Otkrivanje i uklanjanje uroka

Cijena posebne analize za otkrivanje uroka je 13,27 € ili 100 kn za jednu osobu. Analizom je moguće otkriti da li je na vas bačen urok i ako je – tko ga je bacio. Ukoliko se pokaže da imate urok, ja ga brzo i efikasno uklanjam potpuno besplatno.

U tarotu generalno vrijedi pravilo – što su konkretnija pitanja to su konkretniji i odgovori. Sa kartama dobivamo najbolje rezultate kada energiju usmjerimo na ono što nas najviše zanima. Tada i karte daju svoj maksimum. Slobodno mi se javite, a nakon što dogovorimo slobodan termin i Vaša uplata sjedne, Vaša analiza će vam biti poslana mailom u  dogovorenom terminu.

Nakon što primite svoju analizu, u narednih 1-2 dana je moguće pojašnjenje onoga što se otvorilo i što je napisano u analizi. Od vaših podataka trebam Vaš datum, godinu, vrijeme i mjesto rođenja. Ako Vaš interes obuhvaća još neku osobu tada napišite i njene podatke. Tarot je povezan s astrologijom, te pojedine karte imaju različita značenja ovisno o znaku. Astrološki podaci su korisni, ali nisu neophodni, može se pogledati i bez njih.

Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno mi se javite s povjerenjem na tarothos@gmail.com ili putem KONTAKT OBRASCA